fotobalk grijstinten3

Achtergronden en samenhang

maartenVeel mensen hebben ons geïnspireerd en beïnvloed bij de ontwikkeling van het LACCS-programma. Mensen met wie we samenwerkten, zoals ouders en professionals. Ook vonden - en vinden - we inspiratie in de wetenschap. We zijn in de jaren 90 opgeleid aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Dat was in die tijd het mekka voor professionals met kennis over EVMB. We volgden college bij belangrijke wetenschappers als Carla Vlaskamp, Han Nakken, Gijs van Gemert en Rob Wielink. Het LACCS-programma is gebaseerd op evidence based kennis én op inzichten uit de praktijk.

Lees meer

samuelDat het LACCS-programma werkt, ervaren wij (en vele anderen) al jaren in de praktijk. Regelmatig wordt ons gevraagd naar de wetenschappelijke onderbouwing. Daar moesten we - helaas - altijd ontkennend op antwoorden. We zijn dan ook blij te kunnen melden dat het eerste wetenschappelijke onderzoek naar het LACCS-progamma begin 2017 werd afgerond! De Expertisegroep EMB van de Carante Groep en het Platform EMG namen hiervoor eind 2015 het initiatief. Martin Schuurman leidde het onderzoek. Zorgorganisaties Amerpoort, ASVZ, de Zijlen, Omega en Sherpa speelden een belangrijke rol in de uitvoering.

Lees meer

saraOok het programma Triple-C van onze gewaardeerde vakgenoten Hans van Wouwe en Dick van de Weerd is gericht op een goed leven voor mensen met verstandelijke beperkingen. We krijgen dan ook vaak de vraag: wat zijn de verschillen? En zijn de programma's te combineren? Ja, dat zijn ze zeker! Onze 'aanvliegroute' is anders. LACCS richt zich op de EVMB-groep, Triple-C op mensen met probleemgedrag en een (lichte of ernstige) verstandelijke beperking. Maar we staan hetzelfde voor: een goed leven voor alle mensen die we begeleiden!

Lees meer

Inhoud LACCS-programma

home1

Voor een goed leven moet het op vijf gebieden goed voor elkaar zijn: de LACCS-gebieden. Lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en een stimulerende tijdsbesteding. Wij vinden de vijf LACCS-gebieden even belangrijk. In onze overtuiging is er geen rangorde.
Lees meer →

 

Implementatie LACCS-programma

home3

Scholing is belangrijk als jouw organisatie met het LACCS-programma aan de slag gaat. Met scholing alleen ben je er natuurlijk niet. Aansturing, borging, coaching, .... Met de LACCS-analyse ontdek je waar jouw organisatie momenteel staat en wat jullie nodig hebben. 
Lees meer →

home4

Onze opvattingen over een goed leven voor mensen met EVMB zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen. We hebben het LACCS-programma in de loop van vele jaren bedacht, ontwikkeld en verbeterd. Geïnspireerd op theorieën en vooral op de praktijk van alledag.
Lees meer →